Wat houdt je bezig?

Mijn laatste blog dateert van juli! SubhanAllah de tijd vliegt. Om er weer eens even in te vliegen, heb ik een tag verzonnen zodat jullie ineens zien wat er allemaal gebeurt hier.

Wat doe je nu? Lekker bloggen, mailen en koffie drinken

Welk boek lees je momenteel? Ik heb een boek gehaald bij de bibliotheek over hoog gevoelige kinderen. ‘Het hoog sensitieve kind, help je kinderen op te groeien in een wereld die hen overweldigt’. Geschreven door: Elaine N. Aron.

Volg je momenteel iets op tv? Wij hebben geen kabel ofzo maar hebben de computer aangesloten op de tv waardoor de televisie het beeldscherm is geworden. Ik kijk met Soraya dat programma, van luizenleven naar luiers. Soms kijk ik een paar dagen niet en dan kijken we ineens een paar afleveringen. Soraya vind dat dus heel leuk, programma’s met baby’s maar ze gaat NOOIT trouwen want ze wil absoluut geen baby. (Het arme kind is getraumatiseerd na mijn beroerde zwangerschap.)

Wat houdt je bezig? Nou wat me momenteel zorgen baart zijn mijn 2 oudste kinderen die bij mijn ouders wonen maar die eigenlijk een plekje voor zichzelf zouden moeten hebben. Mijn gedachtes zijn ook bij Soraya die vandaag haar eerste schooldag heeft in het 2e leerjaar. In het eerste leerjaar ging dat allemaal goed met wat aanpassingen van school en van ons maar ik maak me een beetje zorgen dat het 2e leerjaar wat moeilijker voor haar zal zijn. Ze is ontzettend perfectionistisch en heeft faalangst. Thuis slaat ze zich vaak op haar hoofd als ze bv. een klein foutje maakt. Daar kan ze niet tegen. Dus ik hoop dat ze niet te veel last heeft van haar perfectionisme. Fouten maken is helemaal niet erg natuurlijk.

Er is nog iets wat me bezig houdt en dat is die kleine. Ik twijfel erg om hem naar de opvang te brengen. Ik wil dat doen omdat ik echt wel tijd voor mezelf nodig heb. Hij heeft veel aandacht nodig en ik heb ook ruimte voor mezelf nodig. Maar ik vraag mezelf af of het niet egoïstisch is om hem naar de opvang te brengen. Ach, ik kom er wel uit natuurlijk.

Wat heb je nog voor doelen? Nou, ik wil graag mijn rijbewijs halen maar ben een beetje bang in het verkeer. Ook wil ik nog Spaans en Arabisch leren, ons huis echt totaal in orde maken en van schrijven mijn werk maken. Oja en mijn blog precies naar mijn zin maken.

Waar ben je tevreden over in je leven? Ik ben heel blij met ons huis. Het is een sociale woning op een perfecte plek, precies groot genoeg voor is, met een vrij grote tuin (achter en voor) en een garage. We zijn een beetje langzaam met alles inrichten maar met de huiskamer ben ik tevreden. We hebben een witte, leren hoekbank, een crème tapijt dat zo fluffy is, beige gordijnen met bolletjes van Ikea, een witte strakke televisiekast, een houten eettafel en witte leren eetstoelen met chromen onderstel en effen beige gordijnen van achter. De decoratie ontbreekt totaal omdat die kleine jongen alles van de tafel trekt. Maar echt, alles. De bovenverdieping is ook nog totaal niet klaar maar elhamdulilah, echt mashaAllah. De rest komt wel inshaAllah.
telefoon FZ 008 telefoon FZ 009 telefoon FZ 010 telefoon FZ 011
Waar ik ook echt tevreden mee ben is de school van Soraya.

Natuurlijk ben ik nog altijd zeer tevreden en gelukkig dat ik ooit moslima ben geworden want dat heeft mijn leven totaal verandert. Het is niet zo dat je altijd helemaal totaal gelukkig bent maar het is meer dat je de sleutel hebt om met bepaalde dingen om te gaan. Verdriet of alle andere vormen van emotie verdwijnen natuurlijk niet. We zijn tenslotte mensen.

Wat ik ook heel fijn vind en waar ik echt tevreden over ben, is dat het contact tussen de 2 oudsten en mij beter is geworden nu ze bij mijn moeder wonen. Hun vader stond er altijd tussen en dat was niet fijn.

Waar heb je nu zin in? Eerlijk? In een grote zak bolognese chips maar wel die lekkere he. Van Croky. En een dutje want kwart voor 6 is best wel vroeg. Maarja, dan is mijn dag dus echt weg en daar heb ik dan weer geen zin in. En waar ik ook zin in heb, is een nieuwe telefoon. Ik word echt zo ziek van deze. Soms belt mijn man maar dan kan ik niet opnemen omdat het beeldscherm gewoon zwart is. Soms wil ik iets posten op insta en dan lukt het gewoon niet omdat mijn telefoon vast loopt. Mijn telefoon heeft zijn beste tijd gehad en daarom kost het veel tijd om dingen te doen en dat irriteert gewoon als je snel snel iets wilt checken ofzo. Iemand nog een tip voor een goede/goedkopere gsm. Ik wil uit principe geen iPhone. Ik wilde ook geen smartphone maar who am I kidding????

Wat ga je nu doen? Ehm, ik denk Noemie naar bed brengen voor een uurtje  en daarna een was in de wasmachine gooien plus de was die ik gisteren van de lijn moest trekken nog even een rondje droger geven. Zo rond half 3 moet ik weer vertrekken om Soraya op te halen en dan begint het avondritueel al bijna.

Neem hem gerust over hoor, laat je het me dan weten, ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Advertenties

About the post

Geen categorie

2 Comments

Add yours →

  1. Fijn weer wat van je te lezen ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: